Meer mensen recht op huurtoeslag in 2020

De maximale inkomensgrenzen in de huurtoeslag vervallen in 2020.
Hierdoor krijgen meer mensen met een inkomen iets boven de huidige maximale inkomensgrenzen mogelijk recht op huurtoeslag. Dat zijn huurders die anders bij extra inkomen alle huurtoeslag aan de Belastingdienst zouden moeten terugbetalen (wat in 2020 niet meer hoeft) en zij die door deze maatregel plotseling wel recht krijgen op huurtoeslag in 2020. Dat betekent dat mensen niet meer ineens van tientallen euro’s huurtoeslag terugvallen naar nul euro. Hiermee verdwijnt de armoedeval. Goed nieuws dus. Lees verder

De allerbeste wensen

Wij wensen je een goed en gezond 2020.
Vanwege onze nieuwjaarsbijeenkomst zijn we donderdagmorgen 2 januari vanaf 11.00 uur weer aanwezig op kantoor. De telefoon is doorgeschakeld naar de storingsdienst.

Informatiebijeenkomst nieuwbouw Wijnaldum en Midlum

Onze collega's Hilda Koster en Jan Boelens hebben samen met de gemeente de inwoners van Wijnaldum en Midlum geinformeerd over onze nieuwbouwplannen. De huidige 14 woningen aan de Frittemastraat en Fonteinstraat in Midlum en 15 woningen aan de Andreasstrjitte en S v.d. Ploegstrjitte in Wijnaldum worden gesloopt. In beide dorpen worden 10 levensloopgeschikte twee-onder-een kapwoningen teruggebouwd.

Raadsleden op bezoek

Met de raad in gesprek over onze investeringen in nieuwbouw, herstructurering en onderhoud. Hoe staat het met de betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen in Harlingen. Welke inzet is er voor leefbaarheid? Wat is de opgave voor de toekomst? Mooie gespreksstof voor een boeiende avond met de raad.