Actueel

1e Paal Plan Zuid fase 2
1e Paal Plan Zuid fase 2

De 1e paal is geslagen voor de 110 sociale huurwoningen in Plan Zuid fase 2. Het stedenbouwkundigplan is in samenspraak met de buurt gemaakt onder leiding van Bugel Hajema. Een aantal van de toekomstige bewoners zijn bij het ontwerp van de woningen betrokken. De infra wordt uitgevoerd door Cnossen en de bouw door Bouwgroep Friso beide uit Sneek. Alynia Architecten uit Harlingen is verantwoordelijk voor het ontwerp. De eerste woningen worden eind dit jaar opgeleverd en de laatste in het voorjaar van 2019.

Sleutel eerste bewoners Kluerd en Ropens
Sleutel eerste bewoners Kluerd en Ropens

Patrick is een van de zestien bewoners van de Kluerd en Ropens die deze week de sleutel van hun nieuwe woning krijgen. Zij zijn de eerste huurders die komen te wonen in een zogenaamde nul-op-de-meter woning. De woningen zijn zeer goed geisoleerd. Bij normaal gebruik wordt er evenveel energie opgeleverd als gebruikt. Wij wensen iedereen succes met de verhuizing en veel woonplezier.

Binnenkort uitgifte nieuwbouw Plan Zuid
Binnenkort uitgifte nieuwbouw Plan Zuid

Rond de zomervakantie gaat aannemer Friso uit Sneek van start met de bouw van 110 woningen op het voormalige AZC-terrein/ Prins Bernhardstraat. Er komen 50 gelijkvloerse appartementen met één slaapkamer en 60 eengezinswoningen met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De bovenverdieping kan gebruikt worden als zolder of je kunt er een extra slaapkamer maken.
Lees verder

Aanbod 7 nieuwbouwwoningen
Aanbod 7 nieuwbouwwoningen

Vanaf vandaag 21 juni  kun je inschrijven op de 7 eengezinswoningen die gebouwd worden aan de P.J. Troelstrastraat.  Ga voor meer informatie naar:  woningzoekende.debouwvereniging.nl