Wooncentrum Almenum

Fraai gelegen aan het Van Harinxmakanaal ligt het Wooncentrum Almenum met 162 comfortabele seniorenwoningen in zowel de hoog- als laagbouw.  U kunt hier zolang dat lukt zelfstandig wonen. Heeft u na verloop van tijd meer zorg nodig, dan kunt u zelf uw eigen thuiszorg regelen. Almenum heeft daarbij de facilieit van een noodoproepinstallatie waarbij u zelf voor de alarmopvolging moet zorgen. Almenum biedt u zo vrijheid van extra service naar keuze, gecombineerd met een veilige woonomgeving.

Informatie

U kunt zich inschrijven voor een woning in Almenum op onze woningzoekendensite: woningzoekende.debouwvereniging.nl  Wilt u verhuizen naar Almenum neemt u dan contact met ons op.
Heeft u vragen over de woningen dan kunt u bellen met de locatiemanager, de heer Plas, 0517-432557
Heeft u vragen over de maaltijdverzorging "De Seniorie" dan kunt u bellen 0517-490774

Woningen

Almenum heeft 23 laagbouwwoningen, 95 appartementen in twee en drie woonlagen en 44 appartementen in de hoogbouw. Voor de woningen kunt u huurtoeslag krijgen, afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Om voor een appartement of een woning in aanmerking te komen mag uw bruto jaarinkomen niet hoger zijn dan € 40.024  (prijspeil 2021). Uitgezonderd mensen met een medische CIZ-indicatie.
 
Alle laagbouwwoningen hebben een woonkamer, twee slaapkamers, keuken, badkamer, berging en een terras. De appartementen in twee en drie woonlagen hebben een woonkamer slaapkamer, keuken, badkamer, berging en een terras of een balkon. De appartementen in de hoogbouw hebben een zeer royale woonkamer met een keukenhoek, slaapkamer, badkamer en twee bergingen. De gangen in de appartementen zijn extra breed zodat u er ook met een rolstoel of scootmobiel door kunt. Verwacht u logees? Dan kunt u een logeerkamer huren. Deze kamer heeft twee bedden, een eigen douche en toilet. U kunt uw eigen parkeerplaats aanvragen. Er zijn vier afgesloten fietsenbergingen en twee scootmobielbergingen. 
 

Thuiszorg

Hoewel Thuiszorg Palet haar kantoor heeft in Almenum is de eigen regie van de bewoners het uitgangspunt. Daarom kunt u zelf kiezen voor een zorgaanbieder. Almenum heeft bovendien een noordoproepinstallatie, waar u gebruik van kunt maken als u dat wilt. De alarmopvolging is echter uw eigen verantwoordelijkheid, dit regelt u zelf met uw zorgaanbieder, mantelzorger of familie.
 

 

_DBF5023

Activiteiten

Voor culturele en ontspannende activiteiten kunt u terecht in de grote recreatiezaal. Regelmatig organiseert de bewonerscommissie van Almenum bingo-, en themamiddagen en ook toneel- en muziekavonden. Andere hoogtepunten zijn het jaarlijkse reisje en de Paas- en Kerstvieringen die worden afgesloten met een uitgebreide broodmaaltijd.
 
Elke vrijdag is er een dagsluiting in de grote zaal, georganiseerd door de commissie Geestelijke Verzorging Voorgangers van verschillende kerkgenootschappen.

_DBF2343

Winkeltjes

In het winkeltje in de centrale hal van Almenum kunt u terecht voor kleine boodschappen. Ook is hier regelmatig een bloemist, visboer en een kledingzaak te vinden. Een aantal dagen in de week is er een kapster en deskundigen voor fysiotherapie- en mensendieckbehandelingen. Houdt u van lezen? Dan kunt u terecht bij de bibliotheekuitleen in de grote zaal.

Restaurant

In Almenum kunt u genieten van heerlijke maaltijden. Elke dag verandert de grote recreatiezaal tussen 12.00 en 13.00 uur in het Seniorenrestaurant. Als u niet in staat bent om naar het restaurant te komen, dan kunt u uw maaltijd aan huis laten bezorgen. Heeft u een keer iets te vieren? Dan is het ook mogelijk gebruik te maken van catering: van bittergarnituur tot complete koud/warme buffetten, diners en koffietafels. Kijkt u ook eens op de website van De Seniorie.  

Coronamaatregelen

In verband met de lockdown is ons kantoor gesloten en passen wij onze dienstverlening aan. Wij blijven per telefoon en digitaal bereikbaar. Wij voeren alleen spoedreparaties uit. Lees hier onze maatregelen