Klachtenformulier

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld

Onze plannen voor dit jaar

  • Start nieuwbouw 1e fase 26 appartementen Sien van Hulstlaan; geplande oplevering eind 2024
  • Bij 370 woningen voeren we groot onderhoud uit
  • 60 Woningen krijgen een nieuwe badkamer

FF buurten bij

Sjoerd Mier: Het wonen is heerlijk. Dit is mijn thuis!

Vlakbij het Station Harlingen zijn in de zomer van 2022 zesentwintig nieuwe appartementen gebouwd. Wij verhuren deze appartementen aan cliënten van Stichting Begeleid Wonen Noordwest Friesland. De nieuwbouw valt op door de felgekleurde fuchsia en geel glazen platen. Wij gingen op bezoek bij Sjoerd Mier.

SjoerdMier vliegtuigjes

Sjoerd (39 jaar) had vooraf volop vertrouwen in de kleuren van de nieuwbouw en zei tegen zijn ploeggenoten van de Zeerobben: “Als het er staat, dan praten we wel weer!”
Sjoerd zijn woonkamer is knus ingericht met lichte zachte kleuren. In de slaapkamer staat een bureau met computer, dat is zijn favoriete plek. Aan de inrichting kun je zien dat Sjoerd voetballiefhebber is. Aan de wand hangt een grote schaal van Zeerobben en een shirt van Cambuur, dat is zijn club. Keurig op een rij staat een verzameling van miniatuur vliegtuigen. Sjoerd mag graag vliegen als hij op reis gaat, samen met zijn zus en zwager of ouders. Zo is hij 10 jaar terug begonnen met zijn verzameling.

Doordeweeks werkt Sjoerd bij Saxenoord in Franeker. Sjoerd “Ik werk in het restaurant en op de afdeling in de gezamenlijke huiskamer voor ouderen. Ik help ouderen bij het ontbijt en regel de koffie. Maandags heb ik vrij en ga ik sporten of fitnessen. Op maandag is het vrij rustig in het gebouw, vaak eet ik dan bij mijn ouders en maken we een wandeling.” Vrijdagavond is Sjoerd vrijwilliger als techneut bij Omroep Zilt (Harlingen Franeker) in Nieuw Zuid. We vragen aan Sjoerd hoe zijn nieuwe appartement bevalt: “Het wonen is heerlijk, als het te druk is in de huiskamer, kan ik zo mijn eigen woonkamer binnenlopen en de deur achter me dicht doen. Dit is mijn thuis!”

Nieuwbouw Sien van Hulstlaan

Vacatures