Onze website was hard aan vernieuwing toe. Je kunt vanaf nu allerlei zaken goed en eenvoudig regelen via de website. Dat was de belangrijkste insteek voor de ontwikkeling van deze website, want de huurder staat bij ons centraal.
Nu klinkt dat heel mooi, de huurder centraal stellen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je als organisatie ervoor dat je weet waar je huurders behoefte aan hebben?
Wij doen dat door in gesprek te zijn met de Huurdersvereniging Harlingen over allerlei ontwikkelingen en beleidszaken. En met bewonerscommissies als we plannen willen maken voor hun woningen. Ook over de gang van zaken in bijvoorbeeld een appartementencomplex wordt gesproken met bewonerscommissies. Voor de ontwikkeling van deze website gingen enkele huurders met een proefversie testen. Aan de hand van hun reacties maakten we de website nog beter .
Dus ja, we betrekken huurders bij wat we gaan doen. Maar dit kan best nog wat meer. Zo ben ik eigenlijk wel benieuwd of jij als huurder nog tips voor ons hebt. Misschien heb je wel verwachtingen van de Bouwvereniging die wij nu niet invullen; zijn er zaken waarvan jij het logisch zou vinden dat de Bouwvereniging dat oppakt. Ik hoor dat graag! Ik vergelijk het maar even met een supermarkt: daar kun je vaak aangeven welke producten je mist en die je graag in het assortiment opgenomen zou willen hebben. Leven er onder huurders van de Bouwvereniging ook dergelijke wensen? Laat het weten via dan maken we een afspraak. Ik kom graag bij je langs voor een goed gesprek. Als jij zorgt dat de koffie klaar staat, neem ik wat lekkers mee.
Petra van der Wier
directeur-bestuurder
Een aanhangwagen vol planten, schuilen voor de regen onder onze partytent en koffie en thee om op te warmen (want die wind was toch nog wel guur). Onder het motto “meer groen voor een beter leefklimaat”, deelden we donderdag 24 april (tuin)planten uit in het Rode Dorp. De actie bracht niet alleen de 32 aangemelde bewoners samen, ook andere buurtbewoners kwamen gezellig langs om te kletsen, iets te drinken en te kijken of er nog plantjes over waren. Het was mooi om te zien hoe bewoners zo de verbinding met elkaar opzochten en bij ons bleven hangen. Een geslaagde middag, die we zeker voor herhaling vatbaar vinden!
De overheid wil de huren van sociale huurwoningen bevriezen voor de jaren 2025 en 2026. Huurbevriezing betekent dat de huur niet omhoog mag. Dat klinkt als goed nieuws voor de huurders. Maar: minder huurinkomsten betekent ook dat de Bouwvereniging minder geld heeft om woningen te bouwen te verduurzamen of te onderhouden. Dat raakt zowel woningzoekenden als huurders. Let op: het is nog niet zeker of deze bevriezing doorgaat. We wachten op een officieel besluit.
De prestatieafspraken voor de komende jaren (2025-2028) zijn getekend, met als thema 'vitale en leefbare wijken'. We kijken anders dan de voorgaande jaren wat verder vooruit en maakten meerjarige prestatieafspraken. Meer weten over de inhoud hiervan? Lees verder
Afgelopen maand stuurden we via onze e-mail een vragenlijst om erachter te komen hoe we onze bewoners beter van dienst kunnen zijn. Hier hebben we enorm veel reacties op ontvangen. Bedankt! Om hier verder op in te gaan, organiseren we maandagavond 14 april een bijeenkomst waar bewoners de kans krijgt om hun stem nog krachtiger te laten klinken. We zijn hierbij op zoek naar 10 tot 15 bewoners. Jong, oud, iedereen is welkom! Jouw mening maakt écht het verschil. Klik hier voor meer informatie.
Lies Porsius-de Graaf 'Het voelt lekker warm in huis'
Lies Porsius-de Graaf woont aan de Brederodestraat in Harlingen. Lies, 83 jaar, doet mee aan de pilot ‘warmtepomp in bestaande woning’ van de Bouwvereniging. In december werd er een hybride warmtepomp in haar woning geïnstalleerd. ‘Ik doe mee voor het nageslacht, niet voor mezelf hoor. We moeten in de toekomst toch van het gas af. Van mijn familie in Groningen hoor ik over de gevolgen van de gasboringen daar, dat is echt vreselijk.’ Mevrouw Porsius-de Graaf is blij met de hybride warmtepomp ‘het voelt lekker warm in huis.’ De pilot is een gezamenlijk project van de Vereniging Friese Woningcorporaties, waar de Bouwvereniging bij is aangesloten. De ervaringen van bewoners en metingen worden gepeild, om van elkaar te leren en verder duurzame stappen te zetten.